Klimaatinstallaties


 
 
Een gebouw voorzien van de juiste klimaatinstallaties vereist specialistische kennis. Wij bieden het aanbrengen, het onderhoud en het beheer van de installaties aan. Het doel van een klimaatinstallatie is het realiseren van het gewenste binnenklimaat, een goed werkende regelinstallatie en luchtdistributie. In de utiliteitsbouw zijn meerder oplossingen mogelijk:
  • Mechanische ventilatie; Door ventilatie in gebouwen kunnen warmte, vocht en of andere verontreinigingen worden afgevoerd. Dit zorgt voor een gezond binnenklimaat. Mechanische ventilatie wordt bereikt met behulp van een afzuigventilator. Bij natuurlijke ventilatie wordt de afzuiging bewerkstelligd zonder behulp van een afzuigventilator.
  • Luchtbehandeling; Bij de utiliteitsbouw zoals kantoren en verzorgingstehuizen passen wij vaak luchtbehandelinginstallaties toe. Hierbij wordt de lucht in een centrale behandelingskast geconditioneerd (verwarmen, koelen, verversen, bevochtigen en of filteren). De lucht wordt via een kanalenstelsel in verschillende vertrekken ingeblazen en weer afgezogen. Een aparte warmtebron zorgt voor de warmte en een koelmachine wordt geïnstalleerd voor de koudeopwekking.
  • airconditioning; aparte units zorgen voor een aangename temperatuur in een bepaald vertrek. De units zijn in diverse uitvoeringen beschikbaar.